Miljön & Grön Flagg

Under de senaste åren har vi alltmer miljöanpassat Sjöormens framtid. Våra pedagoger arbetar aktivt med att föra in natur- och miljöområdet i den pedagogiska verksamheten och vår kock ser till att maten som serveras är både god, hälsosam och miljövänlig.

Barnen tillbringar mycket tid på vår fina gård. Där finns stora ytor att leka på, och dungar där man kan hitta småkryp och andra djur. Vi har bärbuskar och körsbärsträd i närheten och trots att vi ligger mitt i stan finns det många arter av både djur och växter. Barnen planterar olika örter och grönsaker, som de sedan får skörda och vara med och tillaga. En stor del av maten som serveras är ekologisk. Barnen får lära sig om källsortering och kretslopp bland annat genom att själva få sortera sopor och följa med till återvinningsplatsen.

Sjöormens framtid är med i projektet ”Grön flagg”, ett förenklat miljöledningssystem som är anpassat för barn och ungdomar. I november 2007 erhöll Sjöormen utmärkelsen "Grön Flagg" från HSR (Håll Sverige Rent) och vi är stolta över att vara en av få förskolor i Göteborg som uppfyller dessa miljökrav.