Eget kök

Vi har eget tillagningskök på Sjöormen där all mat lagas från grunden av vår utbildade kock. Råvarorna är till stor del ekologiska och/eller närodlade, kanske tom från våra egna odlingar! Miljö & Hälsa har godkänt vår kök och gav oss vid det senaste besöket högsta klassificeringen vilket vi är mycket stolta över.

På Sjöormen strävar vi alltid efter att servera goda, näringsrika och varierande måltider. I samband med måltiderna eller ev. gemensam beredning av maten så tränar vi språk, matematik och social träning.

Vid den pedagogiska måltiden har pedagogerna ett ansvar och en fantastisk möjlighet att samtala med barnen och ge dem goda och sunda matvanor. Vid måltiden skapar vi en lugn och trevlig stämning. Maten presenteras på ett trevligt sätt och barnen kommer alltid till ett fint dukat bord vilket ger ett bra intryck. Maten dukas fram på borden och barnen tar själva för sig av maten och dukar av. Efter måltiden får barnen en bit frukt. Måltiderna äter vi på fasta regelbundna tider och det finns gott om tid att äta i lugn och ro. Målet är att ha så kort tid som möjligt mellan tillagning och servering av maten för att bevara näringsinnehållet och den goda smaken.

På månagar strävar vi efter att laga maten ute tillsammans på vår stora gård där vi har egen grillplats. Barnen är med i beredningen och det är mysigt med eld att värma sig vid när det är kallt.